8-_-_8.7.2022_sdh-jar._soutez_zelezny_hasic_tfa_velke_karlovice
11 fotek

Jak člověk stárne, dostává stále šílenější nápady. A proto se člen našeho soutěžního družstva Petr Čech, rozhodl vyzkoušet si ostrý start na soutěži Zlínské ligy železných hasičů a to na noční soutěži ve Velkých Karlovicích, která se konala v pátek 8.7.2022. Již cestou na místo klání se projevovala lehká nervozita, která vygradovala při pohledu na tamní účastníky, kteří se TFA věnují dlouhodobě.

Po ženách, které soutěž začínaly, se jako sedmý v pořadí mužů 35+ dostal na řadu náš účastník. Oblečený v plné zásahové s lahví na zádech, na otázku „připraven“? Odpověděl s úsměvem „myslím, že ne“. Mačká tlačítko a snaží se o co nejlepší čas.

První v pořadí je tažení pneumatiky, dál hammer box a 30 úderů kladivem, které se daří s úsměvem. Výběh do kopce a následné seběhnutí dolů už chce trochu povzbuzení. Před očima bariéra, která se s každým krokem zdá být vyšší. Naštěstí podlehla. Motání hadice ztěžuje láhev na zádech, a tak se nedaří perfektně ji smotat a umístit do připravené bedny. To nejlepší, ale teprve čeká. A to ve schodu se závažím. Tím jsou dvě palety na sobě a 15x vyšlápnutí na ně se závažím. 1x, 2x, 10x. před očima temno. 11x,12x, to nejde zvládnout, 13x, vzdávám to. Všichni se dívají a dva kroky před koncem. 14x, 15 krok, pot stéká po čele, ale je to tam… Hlavou letí už jen tři překážky, a co to bylo za šílený nápad. Připojení hadic na rozdělovač a snaha nabrat trochu síly. 2x převrátit traktorovou pneumatiku a 2x zpět, tentokrát do kopce. Hned vedle čeká lano a pneu z první překážky lanem přitáhnout zpět, zatnutí zubů a za povzbuzování z okolí se to nakonec podaří. Poslední tři kroky, tlačítko a čas se zastavuje na 3:53:81. Čas, který stačí na 7. místo.

Zkusit se má prý všechno, a tohle byla zkouška jako vystřižená z pekla. Nakonec, třeba ještě někdy zkusím jinou soutěž. Když se zatnou zuby jde to, a člověk pak ze sebe dostane i to co si myslí, že nejde 😊.

Za společnost a podporu díky Lukáši Veselému.

Zapsal: P. Čech