24.-26.9.2021_vikendovka_na_brezuvkach_94
100 fotek

Letošní víkendovka, byla naplánovaná na 24.-26.9.2021 a objednaná opět v rekreačním středisku Trnava. Ale Trnava je pro nás asi zakletá. Vloni jsme akci rušili z důvodu koronaviru a letos kvůli technickým problémům ve středisku. Nevzdali jsme to, a víkendovku jsme absolvovali v nám známém areálu na Březůvkách.

Páteční večer byl tradičně rozjezdový, probíhal ve společenské místnosti, kde se tvořily týmy pro sobotní sportovní klání. K dispozici byla i nabídka připravené vířivky, kterou samozřejmě někteří účastnici využili.

V sobotu byl program velmi nabitý. Hned po ránu se začaly chystat soutěže a než se vše připravilo, děti si zajezdily na koních. Výběr byl mezi poníkem a velkým bílým koněm. To bylo radosti! To byl zážitek!

Byly vytvořeny tři silné týmy – červení, modří a zelení – pro lepší poznání jsme použili barvy na obličej…a začalo se soutěžit. Běhali jsme po celém areálu a snažili se nasbírat co nejvíce bodů pro své družstvo. Soutěžilo se ve střelbě ze vzduchovky, ve štafetě dvojic nebo čtveřic podle věku dětí, poznávání topografických značek, chůze po provaze, džberovky, apod.

Na odpoledne byla připravena největší lahůdka, a to pravý a nefalšovaný hasičský útok. V mezičase nás Michal Hlavička povozil na čtyřkolce. Zajímavá byla i ukázka létání dronu kterou pro změnu předvedl Radek Hlavička. Některé děti si mohli sami vyzkoušet dálkové ovládání dronu což mělo obrovský úspěch.

Večer se nesl v duchu maškarního karnevalu a nechyběl ani táborák, špekáčky a pivo.

V neděli byl naplánován výlet. Vzhledem k počtu menších dětí jsme využili dostupnou motorovou techniku a nechali jsme se vyvézt na Provodov-Maleniska a odtud jsme se procházkou za krásného slunečného počasí vydali ke zřícenině hradu Starý Světlov. Po návratu na Maleniska nás auta přepravily zpět na Březůvky, kde byl již připravený výborný oběd v podobě řízků s bramborovým salátem.

Letošní víkendovka se velmi vydařila. Organizace byla kvůli změně destinace náročná, ale stálo to za to. Vždyť není důležité, kde jsme, ale s kým jsme.

A velké poděkování patří majitelům areálu – manželům Hájkovým za to, že nám poskytli místo k pobytu a velmi dobré jídlo.

Zapsala: M. Čechová