2022.03.20_sdh-jar._soutez_mladych_hasicu_8._okrsku_ve_vazani_uzlu-1
23 fotek

V neděli 20.3.2022 v 9. hod. jsme se sešli na naší hasičské zbrojnici, abychom zde uspořádali pro mladé hasiče soutěž ve vázání uzlů. Sešli se zde mladí hasiči téměř ze všech sborů 8. okrsku, kromě mladých hasičů z Lužkovic. Soutěžily mezi sebou děti z celkem 5 družstev, tentokrát ve 3 věkových kategoriích. V kategorii mladších žáků soutěžilo 6 dětí, v kategorii starších žáků 16 dětí a v kategorii dorostenců 3 „děti“. Někteří, zejména mladší žáci, měli svou soutěžní premiéru, ale našlo se i hodně soutěžních „mazáků“, kteří přijeli s jasným cílem: „Vyhrát!“. Ne všem se všechny 4 pokusy povedly dle jejich očekávání, ale zápal a snaha byly vidět na každém soutěžícím.

Naše děti se pod vedením Romana Pastorčáka umístily v kategorii starších na 1., a 7. místě a v kategorii mladších obsadili první dvě medailové pozice! Výkony všech dětí našeho sboru byly na velmi vysoké úrovni, což svědčí o kvalitní přípravě v rámci jejich pravidelných schůzek.

O občerstvení soutěžících se postaral Laďa Ordelt, kterému patří velké díky za nasycení soutěžením vyhladovělých dětí. Vše proběhlo organizačně na jedničku, a proto jsme se již krátce po 12 hod. mohli odebrat zpět do svých domovů a užít si ještě zbytek slunečné neděle. Děkujeme všem, kdo nám pomohli připravit pro děti pěkné dopoledne na soutěži.

Zapsala: I. Karkošková