2022.04.09_sdh-jar._jarni_sber_zelezneho_srotu_2022-_1
7 fotek

Po dlouhém covidovém období se nám podařilo konečně uskutečnit pravidelný jarní sběr železného šrotu. Sobotní ráno 9.4.2022 i přes velmi nevlídné, studené a deštivé počasí jsme rozběhli náročný den, neboť po ukončení sběru nás ještě čekala příprava a konečně samotné uskutečnění odložené Výroční valné hromady za rok 2021.

Bohužel účast členů na sběru byla opět malá a tak nebylo na co čekat a po rozdělení do skupin, jsme se rychle rozjeli do ulic. Jako vždy se sbíralo nejen v Jaroslavicích, ale i na pasekách, Pinduli, Kudlově a něco se našlo i v samotném Zlíně.

Samozřejmě na závěr došlo i k třídění barevných kovů, což vždy vylepšuje koncový finanční efekt. Co do množství, sběru tentokrát moc nebylo a vesměs se jednalo o lehčí kusy, ale dobrá výkupní cena vše kompenzovala a celkový výsledek je uspokojivý. I časově se zvládlo vše celkem rychle a tak zbylo dost času na úklid a přípravu večerní valné hromady o což se postaraly hlavně naše ženy.

Poděkování jako vždy patří firmě Kaskon za přistavení kontejnerů a zapůjčení vozidla ke svozu šrotu a taky všem co se této brigády zúčastnili a udělali vše proto, aby se časově stihl celý naplánovaný sobotní program.

Celkem bylo sebráno 4 940 kg železného šrotu a 231 kg barevných kovů.

Zapsal: L. Ordelt