10-_-_11.-12.6.2022_sdh-jar._letni_brigada_na_brezuvkach_2022
31 fotek

Druhou červnovou sobotu a neděli, proběhla tradiční letní brigáda v koňském táboře na Březůvkách. Již předpovědi počasí slibovaly příjemné letní teploty a to se taky vyplnilo. Sluníčko nám svítilo, seč mohlo a my jsme se v klidu mohli věnovat práci.

Hlavními úkoly pro chlapy, byla výměna krytiny na střeše stájí, sečení trávy a jako vždy, kontrola a oprava ohrad na všech pastvinách.

Děvčata se věnovala úklidu a přípravě všech ubytovacích prostor pro účastníky táborů a poté zkrášlovaly venkovní předzahrádky.

Večeře proběhla formou opékání špekáčků s následným posezením u táboráku.

V neděli se veškeré síly věnovaly střeše stájí, ale i tak se nestihlo udělat vše jak bylo plánováno neboť brigádníků se letos sešlo velmi málo a v neděli jich tam zůstalo jen pár. Práce se bude muset dodělat v některém dalším termínu.

O jídlo a veškeré občerstvení se starali majitelé areálu a vše bylo na 1. Je škoda, že nás bylo tak málo a nestihlo se vše udělat. Doufejme, že příští rok to bude lepší, sejde se nás mnohem více a opět pomůžeme připravit příjemné prostředí pro dětské tábory.

Zapsal: L. Ordelt