2009-08-15-gp-zelechovice-009
26 fotek

V sobotu se uskutečnila poslední soutěž v rámci GP 8. okrsku. Konala se za slunečného počasí v Želechovicích na místní Střelnici. K nástupu se seřadilo 11 družstev mužů a 3 družstva žen. Trať začínala tradičně slalomem mezi tyčkami z něj se běželo k základně a odtud pak k nástřikovým terčům do kopce.

Jako první se nám ukázali místní muži z Želechovic „A“. Jediným zdržením pro ně bylo čekání na vodu, což nebylo chybou někoho z družstva, ale mašinou. A tak dosáhli hezkého času 45:89 s.

Netrpělivě jsme očekávali výkon mužů z Lípy, mezi kterými nás v tabulce GP dělil pouze jeden bod. Těm se nakonec útok podařil bez problémů a dosáhli stejného času jako Želechovice „A“. Takže nebylo vůbec nic jasného a jistého.

Naši muži z Jaroslavic si vylosovali, jak se zprvu zdálo, pro ně „šťastnou“ sedmičku. I přes trénink na místní trati, nervozita na startovní čáře očividně vládla. Bylo odstartováno a konečně jsme viděli moc hezký útok bez jakéhokoliv problému či zaváhaní. Letos se jim vážně moc nedařilo a snad na každé soutěži se jim vždy něco pokazilo. Tentokrát však ne a během chviličky proudy klečely u nástřikových čar. Bohužel i u našeho družstva se chvíli čekalo na vodu, což bylo také mašinou. Přesto dosáhli moc hezkého času 44:26 s. A tak nastala velká radost, protože překonali čas Lípy.

Na řadu přišly další družstva jako třeba Ostrata s bezchybným útokem a časem 43:71 s. Dále také muži z Žel. Pasek „A“ s časem 43:54 s. Byl už skoro konec soutěže, když se na cestě objevilo ještě jedno hasičské auto a to SDH Jasenná. Dojely hned dvě družstva, a to muži i ženy. Ještě narychlo se soutěže zúčastnili, avšak mužům se moc nedařilo a dosáhli celkem vysokého času 62:08 s. Ženy z Jasenné na tom byly o něco lépe a útok dokončily v čase 57:91 s.

I přes naši radost z porážky mužů z Lípy v této soutěži to pro nás v konečném pořadí GP nedopadlo tak růžově, jak by jsme si přáli. Protože čas mužů Želechovic „A“ byl stejný jako čas mužů z Lípy, rozhodly o jejich umístění v této soutěži pouhé tisíciny. A ty hrály pro Lípu, takže jsme se s nimi dostali v pořadí GP na stejný počet trestných bodů (19) a tak muselo přijít další rozhodování. A protože Lípa měla v průběhu celého GP více lepších umístění, posunulo nás to na 4. místo.

Jaroslavice si z této poslední soutěže odvezly pohár za třetí místo a smutek za utečení pohárového umístění v GP 8. okrsku. Ale nakonec musí i naši „soutěžáci“ uznat, že Lípa si to 3. místo za své letošní výkony zaslouží víc a rozhodnuto bylo spravedlivě. Snad si z letošních chyb vezmou poučení a v příští sezóně se jim bude dařit na více soutěžích.

Výsledková listina



        Umístění

        Družstvo

        Čas PU

        Pořadí GP



        1.

        SDH Žel. Paseky muži A

        43,54 s

        1. (5 trestných bodů)



        2.

        SDH Ostrata

        43,71 s

        2. (13 trestných bodů)



        3.

        SDH Jaroslavice

        44,26 s

        4. (19 trestných bodů) 



        4.

        SDH Lípa muži

        45,88 s

        3. (19 trestných bodů)



        5.

        SDH Želechovice A

        45,89 s

        5. (24 trestných bodů)



        6.

        SDH Žel. Paseky muži B

        46,71 s

        neúčastní se



        7.

        SDH Žel. Paseky ženy

        48,45 s

        9. (39 trestných bodů)



        8.

        SDH Ludkovice

        51,21 s

        neúčastní se



        9.

        SDH Zádveřice

        56,24 s

        neúčastní se



        10.

        SDH Jasenná ženy

        57,91 s

        neúčastní



        11.

        SDH Klečůvka

        59,57 s

        6. (34 trestných bodů)



        12.

        SDH Jasenná muži

        62,08 s

        neúčastní se



        13.

        SDH Želechovice muži B

        62,41 s

        neúčastní se



        14.

        SDH Prštné

        N

        7. (36 trestných bodů)



        15.

        SDH Lípa ženy

        71,43 s

        8. (36 trestných bodů)



        16.

        SDH Žlutava

        N

        neúčastní se

Zapsal: L. Ordelt