2009-06-06-primatorka-018
48 fotek

Letošní jubilejní 10. ročník primátorky se uskutečnil na stejném místě jako před 10-ti lety začal, a to na cvičišti v areálu SDH Lhotka. Toto cvičiště jsme někteří znali a taky způsob provedení útoků byl skoro stejný jako tenkrát. I přes tyto skutečnosti jsme se v průběhu předcházejícího týdne jeli seznámit s terénem přímo na místo. Trocha nácviku nám vůbec neuškodila, každý z útoků jsme si párkrát vyzkoušeli a ti později narození si to tam aspoň dobře prohlédli.

Tento soutěžní den začal opět velmi zajímavě. Hned při příchodu na zbrojnici jsme zjistili, že máme na autě prázdné přední kolo a po jeho dofoukání se na nás z něho usmíval šroub jako prst. Okamžitě začalo přehazování rezervy a protože jsme to dělali na našem Nissanu poprvé, celkem jsme se u toho pobavili. Vše se nakonec podařilo a aspoň jsme se tak poučili, co všechno musíme do auta doplnit, abychom to zvládli i někde při výjezdu. Pozdní příjezd na soutěž až tak nevadil, protože ještě před zahájením probíhala ukázka skládaní pytlů při tvoření hrází v případě záplav, a z té jsme také ještě něco stihli.

Závod se skládal ze dvou druhů útoků. První byl velmi podobný tomu, který děláme při GP okrsku na Klečůvce a díky tomu jsme tuto zkušenost mohli pěkně využít. Po odstartování se přiběhlo k pomocné základně, kde byl nachystán veškerý materiál, který si soutěžící posbírali a utíkali asi 20 m ke stroji, odkud dělali klasický útok. Veškeré rozhazování hadic muselo být předpisové a i spojování muselo proběhnout vždy až na daném místě. Sání bylo ze zabudované nádrže v zemi, což byl pro některé družstva dost velký problém, ale náš stroj se s touto situací vypořádal velmi dobře. Díky naší mašině a také samozřejmě nasazení všech cvičících, jsme předvedli doslova ukázkový útok. Čas 34,58 sec., nás v tomto kole vyšvihl na 1. místo s náskokem něco přes 7 sec. a to před druhé v pořadí, což byla domácí Lhotka.

Ve druhém kole byl klasický, všem známý sportovní útok při kterém se nám již nedařilo tak jako v předcházejícím kole. Začátek útoku byl rozjetý velmi dobře, celý další průběh také a navíc pravý proud, který běžel Michal Pleca, udělal na nástřiku nejlepší čas dne. Na levém proudu se ovšem tak nedařilo, ten hodně zaváhal, když mu vypadla proudnice a situaci dále nezvládl. Díky této smůle náš dosažený čas v druhém kole stačil až na 6. místo. Kdyby se časy při celkovém hodnocení sčítaly, tak by nám to s náskokem z prvního kola stačilo na celkové první místo, ale jelikož se za umístění rozdávaly body, tak nám náskok nebyl nic platný a celkově jsme skončili na 2. místě. Hodně nás to mrzelo protože stačilo mít druhý útok o 3 desetiny sekundy rychlejší a pohár byl náš.

Nedá se nic dělat všichni jsme se stím smířili (aspoň doufám) a těšíme se i z toho 2. místa, které je ze 12-ti zlínských družstev také velmi pěkné. Vždyť to nebyl poslední ročník primátorky, pohár je zakoupený nový a doufejme, že se na něm také jednou objeví štítek s názvem vítězného družstva – SDH Jaroslavice.

Výsledková listina



        Umístění

        Družstvo

        Čas 1.PU

        Čas 2.PU



        1.

        SDH Malenovice

        46,50 s

        23,01 s



        2.

        SDH Jaroslavice

        34,58 s

        27,88 s



        3.

        SDH Štípa

        43,84 s

        27,64 s



        4.

        SDH Salaš

        50,26,00 s

        22,58 s



        5.

        SDH Lhotka

        41,72 s

        28,22 s



        6.

        SDH Klečůvka

        48,06,00 s

        26,06 s



        7.

        SDH Prštné

        58,53 s

        26,39 s



        8.

        SDH Louky

        47,16 s

        N



        9.

        SDH Velíková

        56,42 s

        32,17 s



        10.

        SDH Mladcová

        55,42 s

        35,33 s



        11.

        SDH Lůžkovice

        01,05,21 s

        29,56 s



        12.

        SDH Kostelec

        01,30,33 s

        36,84 s

 

Zapsal: L. Ordelt