2009-06-21-20-brigada-brezuvky-035
42 fotek

V sobotu v 9 hodin dopoledne jsme se sešli na hasičské zbrojnici, naložili do aut pracovní pomůcky a vyrazili na plánovanou brigádu do koňského tábora na Březůvkách. Po ubytování, které bylo velmi jednoduché protože nás bylo tentokrát pouze patnáct, přišlo na řadu nezbytné kafíčko a jelikož nebylo zrovna vlídné počasí tak i samozřejmě zahřívací štamprlička.

Děvčata se vrhly na úklid v ubytovacích prostorách, kde jim pomáhali i někteří mladší pánové neboť bylo nutné ještě rozmístit nějaký nábytek. Ty odvážnější, které se nebojí výšek, umývaly na jízdárně okna což nebylo nic jednoduchého. Další parta pálila pod budovou dřevo, které jsme tam navozili při jarním soustředění a nemohli jsme ho tenkrát díky velkému suchu spálit. Bratři Hlavičkovi si vzali na starost výrobu sloupků, které jsme potřebovaly odpoledne ke stavění ohrad.

Po dobré vepřové se zelím a knedlíkem přišlo na řadu samozřejmě točené pivečko, a i když se nám moc nechtělo, vrhli jsme se zase do práce. Ty trošku starší děvčata zůstaly v táboře, kde pokračovaly na úklidech v budovách a venkovních prostorách, ostatní se vydali na stavění již zmiňovaných ohrad. Navazovalo se vlastně na práci z loňského roku, kterou jsme tenkrát nestihli dodělat. Pracovalo se s křovinořezem, motorovou pilou, roznášely a zatloukaly se sloupy, naklepávaly izolanty a jako poslední se natahovalo lanko. Museli jsme se prodrat opravdu náročným terénem a taky se nám podařilo narušit několik vosích hnízd což někteří odnesli několika žihadly. Po návratu do tábora jsme byli všichni pěkně utahaní, tak jsme vyhlásili kávovou pauzu, kterou nám zpříjemňovalo promítání pohádky O Krtečkovi. Poté jsme nachystali táborák a proběhla večeře formou opékání špekáčků. Ještě nás čekala jedna příjemná povinnost, tři účastníci této akce slavili své narozeniny a tak proběhla velká gratulace, a to i s přípitkem šampaňským. Večer byla volná zábava a tu využil každý dle libosti. Promítaly se filmy, někteří propadli opět pingpongu, u táboráku došlo dokonce na přeskakování ohně a také tam v pozdějších nočních hodinách zazněla nějaká ta písnička.

Budíček proběhl k nelibosti některých v 8,30 hod a hned po snídani jsme šli zase makat. Dodělaly se některé práce na ohradách, douklízelo se venku a na jízdárně a dalo se říct, že bylo všechno v rámci možností hotovo. Na oběd nám Lenka Hájková nachystala vlastní specialitu- babiččino kuře, které sklidilo velký úspěch. Jak nám jídlo trochu sedlo, tak jsme se pustili do balení a uklízení, a asi v 15 hod jsme všichni společně odjeli domů.

Je nutno poděkovat všem zúčastněným za odvedenou práci a za to, že i přes nepřízeň počasí a s vědomím, že se tam nejede odpočívat, ale hlavně pracovat, dokázali odložit své vlastní povinnosti a udělat něco navíc pro sbor a naše sponzory. Vždyť se při podobných akcích sejde vždy dobrá parta, dokážeme udělat srandu, máme dobrou náladu jak při práci tak po ní a o to nám všem hlavně jde.

Dále také děkujeme manželům Hájkovým, kteří se nám starali o jídlo a nějaké to občerstvení a doufáme, že byli s naší prací spokojeni a naše další spolupráce bude díky tomu i nadále úspěšně pokračovat.

Zapsal: L. Ordelt